Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, consideră că amenajarea corturilor pe timpul este de acord cu amenajarea corturilor pe timpul caniculei pentru că aceste puncte de prim ajutor sunt bune doar pentru distribuirea apei.
"Ideea corturilor, noi întotdeauna am spus că nu este cea mai recomandabilă idee. Nu este bine să pui corturi în locuri care sunt expuse şi ele căldurii. În cort de multe ori găseşti căldură mai mare decât în afara cortului. Preferabil este să se desemneze spaţii cu aer condiţionat. Corturile pot să fie puncte de distribuire a apei. Acest lucru merge, dar evitând să fie un punct în care să te duci să-ţi măsori tensiunea, să stea oamenii la rând şi să se expună mai mult la căldură decât dacă ar merge într-un spaţiu cu aer condiţionat", a declarat Raed Arafat.
Dacă până în prezent temperaturile ridicate nu au dat mari bătăi de cap românilor, ultima parte a lunii iulie va fi dominată de caniculă. Meteorologii avertizează că termometrele vor indica până la 39 de grade.