Poliţişti din opt state europene, printre care şi România, se află pentru o săptămână în Marea Britanie pentru a-i ajuta pe colegii britanici în lupta împotriva infractorilor străini. Infractorii străini sunt vizaţi de o operaţiune a poliţiei la nivel naţional, cu numele de cod Operaţiunea Trivium, la care participă poliţişti din opt ţări europene, inclusiv România, Lituania, Polonia şi Letonia şi care este coordonată de poliţia din West Midlands, potrivit Mediafax.

Poliţia opreşte vehicule înmatriculate în una dintre cele opt ţări şi verifică dacă şoferul sau pasagerii sunt căutaţi pentru diferite infracţiuni. Toate cele 43 de forţe de poliţie din Marea Britanie participă la Operaţiunea Trivium şi verifică persoane şi vehicule la centrul de control din Birmingham.

În primele 24 de ore, 875 de autovehicule au fost oprite la nivel naţional, 109 au fost confiscate şi 55 de persoane reţinute. Alte 517 persoane au primit amenzi pe loc sau avertismente pentru infracţiuni minore ale legislaţiei rutiere, ori au fost convocate în justiţie.

Cetăţeni străini au fost arestaţi la Cornwall, Hertfordshire, Surrey, Essex şi Merseyside, pentru infracţiuni precum furturi, jafuri, fraude sau trafic de droguri.