O femeie de 61 de ani dintr-un sat ieşean a murit, azi-noapte, în urma unui stop cardiac, în timp ce aştepta să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Pelerinajul a inceput ieri şi va dura 5 zile. Zeci de mii de credinciosi au stat noaptea trecută în frig, la coadă, să ajungă la racla cu sfintele moaşte.

Pentru pelerinii veniţi la Iaşi sa se închine la moaştele Sfintei Parascheva, caldura vine doar de la lumânari şi, poate pentru unii, de la credinţa în Dumnezeu. Chiar şi după lăsarea serii, sute de oameni au stat la coadă ca să atingă moaştele sfinte. Credincioşii se roagă pentru iertarea păcatelor, dar mai ales pentru sănatate şi putere de muncă.

Deşi mulţi dintre pelerini au reuşit să se roage deja la moaşte, nu au plecat acasă, ci şi-au petrecut noaptea sub cerul liber sau în incinta Catedralei Mitropolitane.

O femeie de 61 de ani a făcut stop cardiorespirator şi a murit în timp ce aştepta să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase. Când a simţit că i se face rău, femeia, venită dintr-un sat din judeţul Iaşi, a ieşit din rând şi a mers spre echipajul medical aflat în apropiere. Starea ei s-a agravat rapid, iar medicii de la SMURD nu au mai avut cum să o ajute. Este al doilea an consecutiv în care se înregistreaza un deces în timpul pelerinajulului.

Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în continuare sa se închine la raclele sfinte. Pelerinii sunt sfătuiţi să nu plece de acasă fără medicamente, mâncare şi haine groase.