Administratorul companiei care efectua lucrări pe autostrada din Grecia unde a avut loc accidentul în lanţ provocat de un român a fost inculpat pentru ucidere din culpă, relatează site-ul publicaţiei Ekathimerini.

Cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate în accidentul produs duminică dimineaţa în nordul Greciei, pe autostrada care face legătura între Veria şi Salonic.

Autorităţile au pus sub acuzare doi suspecţi: şoferul român care a provocat accidentul şi administratorul firmei care efectua lucrări pe autostrada Veria-Salonic.

Şoferul român, în vârstă de 39 de ani, aflat la volanul unui autocamion înmatriculat în România, a lovit 30 de vehicule care erau oprite pe autostradă din cauza unor lucrări. Şoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare ale poliţiei, dar nu a putut reduce viteza, sugerând că ar fi existat probleme tehnice la sistemul de frânare al autocamionului. Şoferul a fost pus sub acuzare pentru omor din culpă şi va fi prezentat joi instanţei. Autorităţile elene l-au inculpat pentru omor din culpă şi pe administratorul firmei care efectua lucrări pe autostradă, suspectul urmând să fie audiat marţi de magistraţi.