Franţa a lansat vineri dimineaţa primele sale lovituri aeriene în nord-estul Irakului, distrugând „un depozit logistic“ al jihadiştilor din Statul Islamic (SI), a anunţat preşedinţia de la Paris într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres. „În această dimineaţă, la ora 09,40 (07,40 GMT), avioanele noastre Rafale au efectuat o primă lovitură împotriva unui depozit logistic al teroriştilor din organizaţia Statul Islamic în nord-estul Irakului. Obiectivul a fost atins, depozitul fiind distrus în întregime“, a precizat sursa citată. „Alte operaţiuni vor urma în zilele următoare“, a menţionat preşedinţia franceză în comunicatul său.

Preşedintele francez François Hollande a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a autorizat lansarea de atacuri aeriene în cadrul luptei împotriva jihadiştilor din Statul Islamic în Irak, precizând că Franţa nu va trimite trupe la sol şi nu va interveni în Siria.

Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Franţei, subliniind că o coaliţie împotriva jihadiştilor începe să se contureze.