Marioara Murărescu a murit vineri dimineaţa, la vârsta de 66 de ani. Aceasta era internată  la Spitalul Elias din Capitală, pentru îngrijiri medicale.

Marioara Murărescu a fost internată în iunie la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, unde a fost supusă unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală.

Marioara Murărescu este realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii de televiziune „Tezaur folcloric“, difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric“ a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.

De asemenea, a realizat primul disc de aur „Tezaur folcloric“ (1992), prima casetă video „Tezaur folcloric“ (2000), lucrarea „Cu ochii lumii“ (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea „Tezaur folcloric“).