Sediile unor firme care fac parte din grupul Urban, fondat de senatorul PSD Radu Oprea, fost prefect al judeţului Prahova, sunt percheziţionate, joi seară, surse judiciare afirmând că descinderile au loc într-un dosar legat de cel de evaziune în care este inculpat Marcel Păvăleanu, scrie Mediafax.

Numele firmei SC Urban SA apare în referatul întocmit de procurori în dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Astfel, procurorii fac referire la SC Robyko Last Line Promo SRL, societate trimisă în judecată în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro şi care, potrivit referatului, prin declaraţia fiscală 394 a raportat relaţii comerciale cu mai multe firme cu comportament de tip ”fantomă”, dar şi către firme care funcţionează la sediile declarate, între acestea din urmă numărându-se SC Urban SA.

Conform sursei citate, firma inculpată SC Robyo Last Line Promo a emis în acea perioadă către SC Urban SA facturi în cuantum de 4.089.474 lei, din care 791.511 lei reprezintă TVA. Despre Robyko Last Line Promo procurorii spun în referat că la un moment dat a fost preluată de un cetăţean sârb ”pentru a fi utilizată ca o societate interpusă într-un lanţ de tranzacţionare a unor importante sume de bani fără însă ca acestea să aibă la bază operaţiuni reale”.

Radu Ştefan Oprea este senator la primul mandat şi a fost prefectul judeţului Prahova.

Oprea este cunoscut drept fondator al mai multor firme denumite "Urban", cu diverse domenii de activitate, de la construcţii la reparaţii electrice şi consultanţă, iar în declaraţiile de avere, depuse ca senator, Radu Oprea a notat că deţine părţi sociale sau a acordat împrumuturi mai multor firme, însă printre acestea nu figurează SC Urban SA.