Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, arestat la domiciliu pentru fapte de corupţie, a primit, vineri, acceptul instanţei să meargă la spital pentru consultaţii, în urma problemelor cardiace pe care edilul le acuză şi care, potrivit avocaţilor, au fost invocate şi pe durata arestului preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Bacău au admis, vineri, cererea primarului Romeo Stavarache de a părăsi arestul la domiciliu timp de câteva ore pentru a se prezenta la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, în vederea unor consultaţii de specialitate, scrie MEDIAFAX.

Decizia instanţei de judecată din Bacău a fost luată în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, în urma consultului făcut lui Romeo Stavarache la locuinţa acestuia din municipiul Bacău.

"Domnul Romeo Stavarache are probleme de sănătate, aceleaşi care au fost invocate şi pe parcursul măsurii de arest preventiv. Cererea de permisiune de a părăsi domiciliul pe o perioadă determinată a fost acceptată de instanţa Curţii de Apel Bacău, fără a fi contestată de către procurorii DNA. Odată ce încheierea va rămâne definitivă, a doua zi, în intervalul ora 9.00 - 12.00, domnul Stavarache va putea merge la consultaţii la spital”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX avocatul primarului Romeo Stavarache, Doiniţa Boană.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, judecat pentru că ar fi luat mită peste 2,3 milioane de lei, a fost arestat la domiciliu în 3 septembrie, după mai bine de două luni de arest preventiv, printr-o hotărâre a instanţei supreme, care a admis constestaţia edilului faţă de măsura Curţii de Apel Bacău, prin care se stabilise ca el să fie arestat preventiv.

Prin aceeaşi decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a stabilit şi ca ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă, să fie judecaţi în arest la domiciliu.