Sindicatul Poliţiştilor "Pro Lex" solicită Guvernului să fie amnistiaţi fiscal şi poliţiştii locali care au beneficiat de unele drepturi salariale, pentru norma de hrană şi sportul de dispozitiv, prin hotărâri al consiliilor locale declarate ulterior nelegale de Curtea de Conturi sau în instanţă.

"O eventuală excludere a vreunei categorii profesionale aflate în situaţii similare cu cele pentru care s-a iniţiat proiectul de ordonanţă de amnistie fiscală ar fi discriminatorie şi contestabilă", spun reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex".

Preşedintele organizaţiei, Vasile Lincu, a declarat pentru MEDIAFAX că banii pe care poliţiştii locali ar trebui să îi returneze au fost primiţi, prin hotărâri ale consiliilor locale, în special pentru norma de hrană şi sportul de dispozitiv.

Sumele au fost virate în conturile poliţiştilor locali în perioade diferite de timp, a mai spus Lincu. Guvernul a aprobat, în 19 august, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, actele normative fiind transmise Parlamentului spre adoptare.