Un cetăţean român a fost împuşcat mortal, marţi seara, de un poliţist, localitatea  Montgeron, o comună franceză situată la distanţa de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro, potrivit Mediafax. O anchetă judiciară a fost deschisă în acest caz.

Faptele s-au desfăşurat marţi seara către ora 20 (21, ora locală). Alertaţi de către locuitorii  din zonă care se plângeau că sunt deranjaţi pe timpul nopţii, poliţişti municipali au sosit la faţa locului. Ei au constatat că este vorba despre persoane care se aflau în stare de ebrietate, şi puse pe scandal şi au chemat poliţia naţională. Unul dintre bărbaţi avea o sticlă în mână. A spart-o şi s-a îndreptat către poliţişti. Simţindu-se ameninţat, unul dintre agenţi a tras cu pistolul către agresor, a declarat o sursă apropiată anchetei. Bărbatul împuşcat a decedat pe loc. Ulterior, după identificarea victimei, s-a constatat că este vorba despre un bărbat de naţionalitate română, în vârstă de 41 de ani. Acesta a fost împuşcat în piept.

Le Moulin de Senlis, un edificiu construit începând din secolul al XVI-lea la marginea Yerres, este administrat de către o asociaţie aflată în dificultate financiară. Aceasta găzduiesşte 24 de familii în condiţii neigienice şi ilegale.

Poliţia a efectuat o anchetă la faţa locului, în vederea stabilirii circumstanţelor dramei.

 

.