Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) al Municipiului Bucureşti a fost reţinut, vineri, de procurorii anticorupţie, pentru că a pretins şi a primit 2.200 de lei, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, pentru a nu da amendă, potrivit Mediafax. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus, vineri seară, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore, a inculpatului Ciprian Grigoraş, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 16 iulie 2014, inculpatul, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, a pretins şi ulterior a primit suma de 200 de lei de la un denunţător, în scopul neaplicării unor sancţiuni contravenţionale.

Vineri, acesta a mai pretins şi primit de la acelaşi denunţător, pentru acelaşi motiv, suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, sâmbătă, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.