Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza, în contextul intensificării operaţiunilor armatei israeliene, bilanţul celor 13 zile de confruntări fiind de 438 de morţi de partea palestiniană şi de 13 morţi, inclusiv patru militari, în Israel, potrivit Mediafax.  Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, aflat în vizită în Qatar, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, după ce cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în urma unor atacuri israeliene, duminică, în Fâşia Gaza, relatează AFP.

În rândurile israelienilor, 13 militari ai Brigăzii Golani au fost ucişi în ultimele 24 de ore în Fâşia Gaza, ridicând la 18 numărul militarilor morţi de la începutul ofensivei. Cel puţin zece palestinieni, printre care şi o adolescentă, au fost ucişi, duminică seara, în urma unor atacuri israeliene în Fâşia Gaza, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Opt persoane au fost ucise în urma unui raid aerian care a vizat un imobil de locuit din centrul oraşului Gaza, a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Achraf al-Qoudra.

În acest context, bilanţul victimelor confruntărilor din Fâşia Gaza a ajuns la 15 morţi, de partea israeliană. Bombardamentele israeliene s-au intensificat în cursul nopţii, în pofida eforturilor pentru ajungerea la un acord.

Israelul a avertizat în cursul nopţii că va intensifica ofensiva terestră lansată joi, în scopul neutralizării infrastructurii organizaţiei Hamas, care a tras mii de rachete spre Israel, provocând moartea a trei persoane.

Autoritatea Palestiniană şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui „masacru atroce“ în Fâşia Gaza.