Judecătorii Instanţei Supreme au decis, astăzi, ca dosarul de corupţie al omului de afaceri să rămână la Curtea de Apel Bucureşti. Informaţia a fost confirmată, la Realitatea TV, de Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Voiculescu. Apărătorii lui Voiculescu au cerut strămutarea dosarului pe motiv că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti nu ar fi imparţiali, din cauza presiunii mediatice. Următorul termen al procesului ICA rămâne, astfel, 4 august.

Dan Voiculescu s-a prezentat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde judecătorii au dezbătut cerea de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă.

Iniţial, instanţa supremă stabilise pentru 24 septembrie judecarea acestei cereri de strămutare, însă data a fost schimbată la cererea avocaţilor lui Voiculescu.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au depus la ÎCCJ o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea ICA să fie mutat de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă. Solicitarea vine după ce la termenul procesului din 1 iulie avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea preşedintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare şi au încercat de două ori să o recuze.

Avocaţii lui Voiculescu invocă presiunea mediatică excesivă care a afectat imparţialitatea judecătorilor. Prin mijloace media a fost inoculata impresia falsa ca Dan Voiculescu a fost vinovat de o fapta de coruptie in care a fost implicat un alt jud - Stan Mustaţă, spun avocaţii. De asemenea a fost inoculata ideea falsa cu privire la prescriptia faptelor, pentru a presa judecătorii Curtii de Apel sa urgenteze solutionarea acestui caz, mai spun apărătorii, potrivit Realitatea TV.

Următorul termen al procesului ICA a fost stabilit la Curtea de Apel Bucureşti pe 4 august.

Potrivit AGERPRES, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC "Bioprod" SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.