Deputaţii se vor reuni, miercuri, în plen, în sesiune extraordinară pentru a adopta Acordurile de asociere între UE şi Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, legile referitoare la CAS şi comunicaţiile electronice, raportul privind încuviinţarea arestăririi preventive a lui Titi Holban. După dezbateri va avea loc votul final asupra acestora.
Comisiile de specialitate au aprobat, săptămâna trecută, rapoartele la proiectele privind reducerea CAS şi la comunicaţiile electronice, după ce, anterior, au fost discutate de Senat.
Comisia juridică a respins cererea Parchetului de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban.
Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, după şedinţa Biroului Permanent de miercuri dimineaţă, că nu neste posibilă nicio amânare a votului în cazul lui Titi Holban: ”Eu am speranţa că astăzi parlamnetarii vor face ce au făcut în ultima perioadă”.
El a rugat presa să nu mai prezinte, pentru România, faptul că Parlamentul ar fi scut pentru cei care au încălcat legea.
”Vă rog frumos pe dumneavoastră, presa, să nu mai prezentăm, pentru România, nu pentru mine personal, excepţia de la Constituţie ca o regulă unanimă de sută la sută. Este o excepţie, în rest, dosarele, toate dosarele, de exemplu dosarul lui Florin Popescu pentru care s-a cerut arestarea preventivă, a fost trimis în instanţă. Deci, din punct de vedere juridic, Parlamentul nu este scut pentru niciunul care a încălcat legea, înainte de mandat, în timpul mandatului, după mandat”, a afirmat Zgonea.
El a mai spus că arestarea preventivă este o măsură de excepţie, dar procurorul de caz continuă dosarul, care se va duce în instanţă, ”iar instanţa întotdeauna pe aceşti parlamentari i-a condamnat şi se apară în instanţă şi nimeni nu este mai presus de lege”.