Evoluţia ciclonului deasupra României este urmărită de meteorologii ANM, aceştia spunând că dezvoltarea sa rapidă poate aduce schimbări de ultim moment în manifestările meteo din ţara noastră.

 

În aceste condiţii este greu de estimat ce cantităţi de precipitaţii vom avea, însă cu certitudine vor fi în sudul ţării, inclusiv în Prahova, mai ales sub formă de ninsoare şi pe alocuri mixte.

 

Este acelaşi ciclon care s-a manifestat în Italia, în ultimele două zile, şi care a provocat ninsori abundente chiar şi în sudul ţării. Este posibil ca pe măsură ce se deplasează să scadă în intensitate.

 

Primele precipitaţii apar în Prahova în cursul acestei seri, îndeosebi sub formă de ninsoare. Maxima zilei va fi de 1-2 grade Celsius, fiind aşteptate şi intensificări ale vântului, sporind senzaţia de frig.

 

Ninsorile vor continua până în noaptea de sâmbătă spre duminică, estimarea iniţială fiind că depunerea stratului de zăpadă va fi de maxim 10 cm sau ceva mai puţin în zonele unde precipitaţiile vor fi mixte.

 

ANM va actualiza prognoza în cursul acestei zile, în funcţie de direcţia de deplasare a ciclonului mediteraneean.

 

 

 

Sursa: www.observatorulph.ro