Temperaturile vor fi, în general normale pentru această perioadă sau uşor mai ridicate, cu excepţia zonelor din nord-est, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată marţi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

 

Săptămâna 14.11.2022 – 21.11.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nord-estice, dar şi uşor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

 

Săptămâna 21.11.2022 – 28.11.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în nord-est, dar şi mai ridicate în regiunile vestice şi centrale, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Săptămâna 28.11.2022 – 05.12.2022

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale săptămânii.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile centrale şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

Săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro