Update: Corneliu Pavel, purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române, a anunţat la Digi24 că misiunea a fost îndeplinită cu succes: ”Mina a fost distrusă în jurul orei 20:10 – 20:15, iar echipa este deja la unitate. Misiunea a fost îndeplinită fără probleme. După începerea agresiunii Rusiei, iată că aceasta este a doua operaţiune care vine din zona de nord a Mării Negre. Militarii noştri sunt oricând pregătiţi să efectueze astfel de misiuni”.

 

Ministerul Apărării precizează, într-un comunicat de presă: ”Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM [de fabrica’ie sovietic[], care reprezenta un pericol pentru navigaţia în siguranţă, în apele teritoriale româneşti, au transportat mina într-un raion de siguranţă şi au distrus-o prin explozie”.

 

Ştirea iniţială: Ministerul Apărării Naţionale informează că o echipă de scafandri militari execută o misiune de distrugere a unei mine marine aflate în derivă la 3,6 kilometri în largul ţărmului românesc, în dreptul Eforie.

 

”Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii”, precizează MApN într-un comunicat de presă. Misiunea a început în jurul orei 19:30.

 

Militarii români au mai neutralizat o mină marină aflată în derivă la sfârşitul lunii martie. Aceasta se afla, totuşi, la o distanţă de 70 de kilometri de Capu Midia.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro