Poliţiştii din Bucureşti fac 3 percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Prahova într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro.

 

”În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vor pune în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova şi două mandate de aducere, într-un dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de euro.

 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, un bărbat şi o femeie ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care, folosind trei societăţi comerciale, ar fi omis evidenţierea şi declararea veniturilor reale, pe care le-ar fi obţinut din vânzarea mărfurilor importate.

 

Din cercetări, s-a stabilit că valoarea totală a mărfurilor vândute este de 188.227.360 de lei, prejudiciul produs astfel bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

 

Astfel, în această dimineaţă, vor fi puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, în vederea depistării şi conducerii acestora la audieri.

 

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile imobile deţinute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 66.954.973 de lei.

 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi agravată.

 

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, arată DGPMB.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro