O româncă în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost ucisă de un rechin în Egipt, după cum au declarat două surse locale pentru Reuters. Trupul turistei românce în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac al unui rechin care a provocat moartea unei austriece în vârstă de 68 de ani.

Românca este a doua persoană ucisă în urma unui atac al unui rechin în Marea Roşie din Egipt, informează Mediafax. Atacurile au avut loc la sud de oraşul Hurghada, a anunţat duminică Ministerul egiptean al Mediului.

Ambele atacuri au avut loc la o distanţă de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei oraşului Sahl Hasheesh, potrivit surselor.

Ministerul a precizat în comunicatul său că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanţele atacurilor şi eventualele motive ştiinţifice care au stat la baza acestora. De asemenea, instituţia a menţionat că guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităţilor în zona din jurul atacurilor.

Prima victimă a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul Direcţiei pentru afaceri sanitare de la Marea Roşie. Acesta a adăugat că s-a încercat resuscitarea acesteia, dar a murit din cauza rănilor.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia austriacă locuia în Egipt în ultimii cinci ani cu soţul ei egiptean.