Guvernul României a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere care fac parte din coridorul lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Ploieşti - Buzău", aflate pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag şi Baba Ana, din judeţul Prahova. În total, sunt 224 de imobile proprietate privată, în suprafaţă totală de 738.509 mp teren. Cuantumul despăgubirilor este de 1,22 milioane lei.

 

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar, pentru asigurarea terenurilor necesare gropilor de împrumut şi pentru relocarea utilităţilor, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Ploieşti - Buzău”, aflate pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag şi Baba Ana, din judeţul Prahova.

 

„Guvernul a aprobat amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Autostrada Ploieşti - Buzău", judetul Prahova, în vederea asigurării terenurilor necesare gropilor de împrumut şi pentru relocarea utilităţilor. În aceste sens, Executivul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a 224 de imobile proprietate privată, în suprafaţă totală de 738.509 mp teren, situate pe acest amplasament, respectiv pe raza localităţilor Dumbrava, Drăgăneşti, Tomşani, Colceag şi Baba Ana, din judeţul Prahova, precum şi sumelor individuale estimate de către expropriator aferente despăgubirilor, în cuantum total de 1,22 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

 

Suma aferentă despăgubirilor va fi alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

 

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro