Se apropie sezonul vacanţelor şi deja încep să apară probleme în transportul aerian, cu atât mai mult cu cât este primavară, după doi ani, când se călătoreşte fără restricţii către multe destinaţii.  Pe un aeroport din Anglia, de pildă, călătorii care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti au stat trei ore pe pistă, iar un zbor către Antalya a fost anulat, sâmbătă, pe aeroportul Otopeni.

 

Potrivit ştiridiaspora.ro, pe aeroportul Gatwick din sud-estul Angliei, zeci de călători au aşteptat timp de 3 ore să sosească avionul, iar apoi, după ce au fost îmbarcaţi, au fost anunţaţi că trebuie să coboare pentru că zborul a fost anulat. Pe imaginile filmate de o pasageră se vede haosul creat. Oamenii sunt vizibil iritaţi, unii spun că au pierdut toate legăturile spre destinaţia finală.

 

Compania de zbor şi-a cerut scuze pentru situaţia creată şi a dat asigurări că face tot posibilul pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor. Aceeaşi sursă spune că în ultimele zile, au fost mai multe probleme pe aeroporturile din Marea Britanie din cauza zborurilor anulate, suprarezervate ori a bagajelor pierdute.

 

Şi în România, un avion cu 180 de pasageri la bord ar fi trebuit să decoleze sâmbătă spre Antalya la ora 12:30, dar oamenii au fost anunţati abia după trei ore că decolarea nu va mai avea loc. Anunţul a venit după mai multe amânări ale procedurii de îmbarcare. Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, călătorii şi-au preluat bagajele şi au fost conduşi într-o sală de aşteptare, unde au primit asistenţă.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro