Un bătrân de 80 de ani din Constanţa a agresat sexual o copilă de 14 ani, iar după ce a fost plasat în arest la domiciliu a încercat să-şi arunce blocul în aer. Pedofilul octogenar a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

 

Bătrânul a apucat din spate o fată de 14 ani care se îndrepta spre şcoală, a întors-o spre el, a prins-o de umeri şi a sărutat-o pe obraji, după care, ţinând-o de brat, a încercat să o sărute şi pe gură.

 

Potrivit rechizitoriului, inculpatul Costachi Caliniuc îi cerea în acest timp copilei să îl sărute şi ea la rândul său, timp în care minora s-a ferit cu antebraţul, scrie Replica de Constanţa.

 

În continuare inculpatul, în timp ce o ţinea de încheietura mâinii drepte, i-a propus acesteia să vină la domiciliul său să facă „ceva” întrucât acesta o va plăti, moment în care minora a reuşit să scape, intrând grăbită în primul magazin din apropiere.

 

În urma violenţelor exercitate asupra sa de către inculpat, persoana vătămată a suferit leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, se mai arată în dosar.

 

Plasat în arest la domiciliu pentru agresiune sexuală asupra unui minor, bătrânul a mai comis o faptă ieşită din comun.

 

Locatarii au fugit din bloc după ce pedofilul a dat drumul unei butelii, ameninţând că aruncă totul în aer

 

La un moment dat, pedofilul octogenar din Constanţa ”şi-a ameninţat vecinii cu distrugerea blocului prin explozie, acesta eliberând gaze dintr-o butelie tip aragaz, gaze ce s-au propagat în întreaga scară, alarmând şi panicând locatarii, care şi-au părăsit în grabă locuinţele, având în vedere ameninţările inculpatului că va da foc gazelor eliberate, acesta fiind întrerupt de intervenţia unui negociator din cadrul IPJ Constanţa”, arată anchetatorii.

 

Instanţa a decis condamnarea lui Costachi Caliniuc, la 2 ani şi 10 de luni de închisoare cu suspendarea pentru infracţiunile de agresiune sexuală, lovire sau alte violenţe şi tentativă de distrugere.

 

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

 

 

 

 

sursa: www.stirileprotv.ro