Aşa cum scriam şi deunăzi, inspectorii ANPC au aunţat în această perioadă mai multe controale la agenţii comerciali, mai ales că se apropie Paştele. Dacă la ultimele inspecţii au fost date amenzi în valoare de 380.000 lei, se pare că au fost descoperite noi nereguli. În acest caz, spune ANPC, amenzile au fost mai mari, de 100.00 de euro.

 

ANPC a avut 90 de acţiuni de control în toată ţara

În această perioadă, poate din lipsă de timp, mulţi români optează în a cumpăra produsele tradiţionale de Paşte de la agenţii comerciali. Fie că vorbim de pasca şi cozonacul de Paşte, sau de alte produse tradiţionale, comercianţii fac bani frumoşi în aceste zile.

 

Dar, cum se întâmplă ueori, având în minte doar câştigul rapid, unii uită de calitate şi ţin cont doar de cantitate. Aici a intervenit însă ANPC, prin controalele făcute la nivel naţional ieri, pe 14 aprilie. Conform comunicatului emis ieri, au fost peste 90 de astel de controale ANPC, în toată ţara. Inspectorii spun că au fost găsite produse fără termene de valabilitate afişate pe etichetă, altele cu data durabilităţii minimale depăşită, sau chiar folosirea de ingrediente cu termene de valabilitate expirate.

 

Amenzi contravenţionale în valoare totală de 100.000 de euro

În urma controalelor de ieri s-au dat amenzi extrem de mari, plus alte măsuri „de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor şi o propunere de închidere temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.”

 

„Astfel, la nivelul întregii ţări, conform tematicii specifice sezonului, initiată de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu şi coordonată de directorul general, Paul Anghel, a început, pe 14 aprilie 2022, verificarea modului în care sunt comercializate produsele de patiserie (cozonaci, pască, prăjituri etc).

 

Au fost întreprinse, 90 de acţiuni de control, în toată ţara, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenţionale în valoare totală de 570.000 lei. Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum şi 4 măsuri de oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor şi o propunere de închidere temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.”, spune ANPC în comunicat.

 

Preşedintele ANPC spune că, deşi suntem în perioada sărbătorilor, atât clienţii, cât şi agenţii comerciali, trebuie să fie atenţi la ceea ce cumpără, respectiv vând, pentru a nu exista riscul unor îmbolnăviri sau intoxicări. De atlfel, Horia Constantinescu a menţionat faptul că inspecţiile vor continua inclusiv în zilele de după Paşte în toată ţara, iar acolo unde se vor găsi nereguli se vor aplica amenzi şi chiar închiderea locaţiilor, dacă va fi necesar.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro