De la bun început, Ministerul subliniază că procedura de distribuire a pastilelor este una strict preventivă, iar ”în acest moment NU există niciun pericol iminent!”

 

Pastilele vor fi oferite pentru ca populaţia să aibă un acces controlat şi responsabil la acestea, dar şi pentru ca cetăţenii să nu apeleze, în caz de urgenţă, la alte produse neconforme sau nocive. Autorităţile atrag atenţia că pastilele nu trebuie folosite imediat după ce sunt primite: ”Tratamentul se va administra în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică”.

 

Pastilele trebuie depozitate într-un spaţiu răcoros, uscat şi întunecat. Pentru mai multe detalii, a fost pus la dispoziţie un număr de telefon – 021.317.40.06.

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, avertiza populaţia săptămâna trecută că pastilele de iod nu se iau preventiv, pentru că pot afecta glanda tiroidă: “Este un produs care blochează practic încorporarea potenţialului iod radioactiv din atmosferă, în sensul că este mai rapid. Îl administrezi mai rapid ca să blochezi tiroida, care nu mai încorporează iod radioactiv”.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro