Veşti proaste pentru toţi românii care au centrale termice cu gaz. Ce trebuie să ia aceştia la cunoştinţă? Toţi trebuie să afle ce urmează să se întâmple la iarnă. Pentru ce trebuie să-şi facă griji?

 

Veste proastă pentru milioane de români. Cei cu centrale termice pe gaz au de suferit

Urmează o perioadă grea pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul centralelor termice pe gaz. Gabriela Firea aduce veşti proaste pentru aceştia. Fostul edil al Capitalei a anunţat că preţul gazelor va fi majorat, iar cei care se încălzesc astfel vor fi nevoiţi să plătească facturi chiar şi duble începând cu luna decembrie a anului curent.

 

De asemenea, fostul oficial a mai explicat şi motivul acestei modificări şi cum s-a ajuns în situaţia de faţă. Gabriela Firea a subliniat neregulile găsite în guvernarea liberală şi a anunţat faptul că România a ajuns să aibă cea mai scumpă energie din toată Europa. Aceasta a mai adăugat că în timp ce Executivul se luptă pentru putere, nimeni nu îi anunţă pe cetăţeni că preţul la gaze se va dubla în viitorul foarte apropiat.

 

Firea a mai prezentat în acelaşi timp şi o mare greşeală ca fiind respingerea amendamentului Partidului Social Democrat care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 şi nu în septembrie 2022 precum prevede forma adoptată de Senat. Social-democraţii promit astfel că vor depune la Camera Deputaţilor o serie de amendamente pentru protejarea consumatorilor.

 

„Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică şi nu suflă o vorbă”

„România, sub conducerea guvernelor liberale, a reuşit contraperformanţa de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Cei de la guvernare se luptă pentru putere politică şi nu suflă o vorbă despre dublarea preţului la gaze şi despre situaţia dramatică a consumatorului vulnerabil.

 

Am aflat că iau în calcul dezbaterea rapidă şi devansarea cu un an a aplicării legii. Recunosc că au greşit când, la Senat, reprezentanţii Coaliţiei PNL-USR au respins amendamentul PSD care prevedea ca măsurile pentru consumatorii vulnerabili să intre în vigoare în septembrie 2021 şi nu în septembrie 2022 cum prevede forma adoptată de Senat.

 

Imediat după începerea noii sesiuni parlamentare, vom depune la Camera Deputaţilor mai multe amendamente pentru protejarea consumatorilor în contextul majorărilor tarifelor la utilităţi”

 

Se caută măsuri

Acelaşi subiect sensibil a fost dezbătut în direct la TV, moment în care fostul edil al Bucureştiului a susţinut că nu este interesat de CV-ul premierului ci de situaţia în care se află persoanele cu venituri mici. Cele la care a făcut referire fostul oficial nu vor putea să îşi plătească încălzirea în perioada iernii.

 

Firea a mai adăugat şi că sunt multe familii ce fac împrumuturi pentru a plăti facturile lunare, timp în care Guvernul nu este interesat de această realitate. Cei din Partidul Social Democrat caută să ia măsuri în acest sens.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro