Ministerul Apărării precizează că mina a fost observată la 70 de kilometrii travers de Capu Midia de un pescador.

 

“Puitorul de mine şi plase Viceamiral Constantin Bălescu, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă“, transmite MApN.

 

După primirea sesizării din partea pescadorului, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

 

“Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia. Vom reveni cu detalii şi imagini de pe timpul acestor operaţiuni, după încheierea intervenţiei“, mai precizează MApN în comunicatul de presă.

 

Sâmbătă, Armata Turciei a dezactivat în Marea Neagră o mină aflată în derivă, declanşând o explozie puternică în largul mării, la nord de Istanbul. Obiectul a fost descoperit de pescari în strâmtoarea Bosfor.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro