Noi veşti proaste pentru conducătorii auto! Şoferii trebuie să ia la cunoştinţă faptul că sute de mii de vehicule vor fi scoase din circulaţie. Acest lucru se va petrece până în anul 2025. Despre ce maşini este vorba şi care sunt detaliile oferite de autorităţi?

 

Sute de mii de maşini din România, scoase din circulaţie: se va întâmpla până în 2025

România trebuie să scoată din circulaţie 200.000 de maşini care sunt mai vechi de 15 ani. Aceasta este una din condiţiile în PNRR pentru ca ţara noastră să primească fonduri europene pentru construcţia autostrăzilor.

 

Ministrul Mediului a susţinut că pentru a se putea face acest lucru este nevoie de sprijin semnificativ în schimbarea maşinilor vechi. Automobilele vechi sunt o problemă deja cunoscută în rândul românilor care continuă să le scoată pe carosabil deşi au primit avertizările autorităţilor.

 

Oficialul susţine că Vinerea Verde este o oportunitate bună pentru discuţia despre planurile despre ecologie şi provocările din viitorul apropiat şi nu numai. Guvernul vrea să elimine de pe şosele vehiculele mai vechi de 15 ani până în anul 2025.

 

Anunţul oficial

„Vinerea Verde este o oportunitate grozavă de a vorbi despre planurile noastre verzi, despre ecologie şi despre provocările care urmează: Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca, până în anul 2025, să scoatem din circulaţie 250.000 de vehicule mai vechi de 15 ani, aceasta fiind condiţia ca România să primească fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.

 

Această ţintă ambiţioasă o putem atinge doar dacă Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor acordă ajutor cetăţenilor pentru achiziţionarea unor autovehicule mai puţin poluante: anul acesta, am dublat bugetul Programului Rabla, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu, faţă de anul trecut şi am triplat suma totală de finanţări în cazul maşinilor electrice”, a declarat vineri ministrul Mediului.

 

Mai mult decât atât, Tanczos anunţă că sare în ajutor celor care doresc să îşi schimbe automobilul, dar situaţia financiară nu le permite acest lucru. Datele DRPCIV din anul în curs arată că românii au în posesie într-un număr mare maşini vechi.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro