Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă la spitalul suport Covid Movila din Ploieşti. Din primele informaţii, 2 pacienţi au murit, de 74 şi 75 de ani, iar 18 au fost evacuaţi.

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat joi, la Ploieşti, că incendiul izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost lichidat în trei minute, o infirmieră care se afla la acel moment în salon suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

 

„Nu ştim exact cauza până nu o stabilesc experţii. Din veştile pe care le-au dat colegii, este vorba despre un salon care este renovat înainte de valul 3, cu instalaţii noi, inclusiv electrice şi de oxigen, şi care avea avea doi pacienţi pe un flux mare de oxigen pe aparate de ventilaţie noninvazivă. Erau o asistentă şi o infirmieră în salon. Asistenta ieşise ca să aducă un aparat, infirmiera a mişcat patul şi atunci, din spusele pe care le avem până acum, s-a declanşat incendiul. Infirmiera a suferit arsuri de 15-20% pe suprafaţa corpului, iar cei pacienţi care erau în salon din păcate au decedat. Pompierii au ajuns foarte rapid, incendiul a fost lichidat în trei minute de la sosirea lor. Până la sosirea pompierilor s-au respectat toate procedurile şi inclusiv s-au folosit şi stingătoarele de către personalul spitalului”, a declarat Raed Arafat, la Pro TV.

 

Întrebat dacă infirmiera respectivă a încercat să stingă incendiul, Arafat a răspuns că stingătoarele au fost folosite.

 

Şeful DSU a precizat că incendiul a fost anunţat la ora 4,15, iar echipele de intervenţie a ajuns la faţa locului în zece minute, incendiul fiind lichidat în trei minute.

 

De asemenea, Arafat a arătat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate de eveniment. Există însă o problemă cu furnizarea căldurii, instalatorii lucrând pentru rezolvarea situaţiei.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro