România se află, în ultima perioadă, sub un val de avertizări, atunci când vorbim despre vreme. De la instabilitate atmosferică, viituri şi inundaţii, ţara noastră a trecut, rând pe rând, prin mai multe tipuri de avertizări, ultima dintre ele venind chiar în urmă cu scurt timp. Vorbim despre un COD ROŞU de caniculă, valabil în mai multe judeţe ale ţării. Practic, vom avea parte despre primul val de căldură din această vară.

 

Atenţionare de tip Cod roşu a fost emisă, astăzi, în jurul orei 10:30, şi este valabilă în zilele de 24 şi 25 iunie. În intervalul menţionat, românii vor avea parte de temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat, ca urmare a unui val de căldură african care ajunge în ţara noastră.

 

"Joi şi vineri (24 şi 25 iunie) în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 şi 41 de grade, iar în nord-vest între 35 şi 38 de grade. În cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade", informează meteorologii.

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net