Un şofer din Bihor a fost sancţionat de poliţişti pentru că a depăşit viteza legală în localitate, deşi a circulat cu doar 30 de km/h, relatează Bihon.ro.

 

Întâmplarea a avut loc vineri, 11 iunie. Pe sectorul de drum din localitatea Pietroasa pe care a fost prins şoferul este instituită o limită de viteză de 10km/h.

 

Bărbatul a fost prins de radar circulând cu 30 km/h în acea zonă şi a fost sancţionat cu 4 puncte şi o amendă de 580 de lei.

 

Cu toate acestea, majoritatea şoferilor au catalogat gestul poliţiştilor de a se instala cu pistolul radar pe respectivul sector de drum ca exces de zel.

 

Potrivit Codului Rutier, autorităţile nu pot impune o limită mai mică de 30 de km/h pe un sector de drum din interiorul unei localităţi.

 

“Pe anumite sectoare de drum, ţinând seama de împrejurări şi de intensitatea circulaţiei, administratorul drumului, cu avizul poliţiei rutiere, poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 km/h pentru tramvaie şi de 30 km/h pentru toate autovehiculele”, arată articolul 49 din Codul Rutier.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro