Trupele speciale ale Poliţiei din Maramureş au intervenit, alături de Serviciul Arme, pentru eliberarea unui pui de urs în vârstă de 4 luni care era ţinut în captivitate într-o magazie de către un bărbat din Borşa. Poliţiştii au găsit în locuinţa lui peste 40 de kilograme de carne, ce pare a fi de vânat, o capcană cu lanţ şi o ancoră metalică. Bunurile au fost confiscate, iar animalul a ajuns la reprezentanţii Gărzii de Mediu.

 

"Astăzi, 10 iunie, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Maramureş, în baza mandatelor emise de Judecătoria Vişeu de Sus, au efectuat trei percheziţii domiciliare, la locuinţa şi dependinţele unui bărbat, de 59 de ani, din Borşa. În urma verificărilor, au fost ridicate peste 40 de kg. de carne, ce par a fi de vânat, un exemplar de interes cinegetic din specia urs, femelă, cu vârsta de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanţ şi ancoră metalică, precum şi alte bunuri", transmit oamenii legii prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Puiul de urs a fost examinat de către un medic veterinar şi a fost predat reprezentaţilor Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Maramureş.

 

"În continuare, se efectuează cercetări faţă de bărbatul de 59 de ani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv deţinerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

 

Pe parcursul percheziţiilor, poliţiştii S.A.E.S.P. au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, poliţiştilor din cadrul Grupei Canine şi Poliţiei Borşa, precum şi al comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Maramureş", se mai arată în comunicatul Poliţiei Române. 

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro