Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat calendarul maratoanelor vaccinării. Astfel că începând din 7 mai în mai multe oraşe din ţară vor  exista centre de vaccinare pentru care nu este necesară programarea prealabilă. ”Ne dorim facilitarea accesului la vaccinare a unui număr cât mai mare de persoane fără să fie nevoie de programare directă”, a precizat Gheorghiţă.

 

Principalele declaraţii ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

 

  • Pentru că maratonul vaccinării din Timişoara a fost un succes, ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare.
  • Primul eveniment de acest fel va avea loc în Bucureşti în perioada 7-9 mai, unde se vor organiza două centre, unul la Sala Palatului unde vor fi disponibile 40 de fluxuri şi altul la Biblioteca Naţională, unde vor fi 10 fluxuri de vaccinare. Acest eveniment este organizat de Facultatea de Medicină ”Carol Davila” cu sprijinul autorităţilor.
  • De asemenea în perioada 14-16 mai, la nivel naţional, dar în special în Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Iaşi, universităţile de medicină organizează astfel de evenimente de maratoane ale vaccinării.
  • Ne dorim facilitarea accesului la vaccinare a unui număr cât mai mare de persoane fără să fie nevoie de programare directă.
  • În Craiova în perioada 10-17 mai, cu sprijinul Facultăţii de Medicină, în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pentru 24 de ore din 24, fără programare. Va fi o săptămână altfel. Este un program pilot pe care ne dorim să-l evaluăm pentru a trage concluziile pe baza cărora să analizăm oportunitatea de a transforma şi de a extinde modalităţile de vaccinare prin prezentare directă.
  • Vom începe cu municipiile în care există centre regionale de depozitare pentru că acolo se poate asigura lanţul de frig astfel încât să nu irosim doze de vaccin.
  • Rând pe rând probabil că vom extinde progresiv această modalitate. Luăm în calcul prezentarea directă la vaccinare pentru anumite categorii de vârstă, de exemplu persoane peste 60 de ani sau pe anumite intervale orare.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro