“Dacă vor exista şcoli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competenţe de a se pronunţa asupra solicitării de prezenţă fizică 100% indiferent de scenariul în care funcţionează acea şcoală”, a declarat în această dimineaţă ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Prezent la conferinţa “Vaccinare şi testare pentru învăţare!” organizată marţi, 27 aprilie 2021, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Sorin Cîmpeanu a lansat din nou ideea redeschiderii totale a şcolilor care au toţi angajaţii vaccinaţi.

 

“Ne gândim să luăm în calcul acele şcoli în care vaccinare este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicaţii medicale, dar cu această excepţie dacă vor exista şcoli cu procent de vaccinare 100% acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competenţe de a se pronunţa asupra solicitării de prezenţă fizică 100% indiferent de scenariul în care funcţionează acea şcoală. Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toţi elevii, pierderi mari şi mai cu seamă pierderi neuniform repartizate”, a declarat Cîmpeanu.

 

Amintim că premierul Florin Cîţu a anunţat, luni seară, că, de la 1 iunie, funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă, în localităţile cu rată mare de vaccinare. „Putem să gândim măsuri care să ne spună că restaurantele nu mai depind de rata de incidenţă, rămân deschise cu 30%-40%”, a declarat premierul. În ce priveşte educaţia, premierul a anunţat că redeschiderea de pe 5 mai se va face respectând rata de incidenţă, „în scenariile pe care le ştim”, fără a anunţa şi aici o strategie pentru 1 iunie.

 

 

 

 

Sursa: www.edupedu.ro