Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că vacanţa de primăvară a elevilor va fi prelungită şi va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai.

 

De asemenea, anul şcolar se va prelungi doar cu o săptămână. În mod normal, acesta urma să se termine în data de 18 iunie, iar o prelungire de două săptămâni ar fi însemnat că elevii merg la şcoală până în data de 2 iulie.

 

În urma unei şedinţe cu reprezentanţii elevilor, părinţilor şi profesorilor s-a decis ca anul şcolar să fie prelungit cu o săptămână, până în data de 25 iunie.

 

Pentru elevii din clasele terminale structura anului şcolar va rămâne aceeaşi, astfel că vacanţa de primăvară va rămâne în perioada 2-11 aprilie (pentru Paştele Catolic) şi 30 aprilie - 9 mai (pentru Paştele Ortodox).

 

Principalele declaraţii ale lui Sorin Cîmpeanu:

 

- Examenele naţionale se vor desfăşura la datele deja stabilite:  22 - 25 iunie Evaluare Naţională şi 28 iunie - 1 iulie Bacalaureat. La examenul de bacalaureat, probele de competenţe vor fi echivalate, conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei. Se vor susţine competenţele digitale pentru promoţiile anterioare

 

- Cu excepţia claselor terminale, vacanţa de primăvară are loc în perioada 2 aprilie - 4 mai.

 

- Pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu va fi modificată.

 

- În perioada 12-29 aprilie, elevii din clasele terminale vor participa la cursuri online.

 

- Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepţia celor terminale. Sem 2 se termină în data de 25 iunie, nu în 18 iunie.

 

- Pentru filiera tehnologică, calendarul va rămâne neschimbat.

 

- Întrebat dacă poate garanta cineva că din 4 mai se va putea reveni la şcoală, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Nu poate nimeni să garanteze acest lucru. Avem obligaţia să ne adaptăm rapid şi responsabil la evoluţie (...) Nu sunt în măsură să ghicesc viitorul”.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro