Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a declarat miercuri, după o discuţie cu Prefectul Capitalie, că există riscul ca restaurantele din Capitală să se închidă dacă se schimbă formula de calcul a incidenţei.

 

„Dacă Ministerul Sănătăţii va include focarele in calcul coeficientei, este riscul sa depaseasca coeficientul 3 la mie, asta inseamna inchiderea restaurantelor in Bucuresti (...) Vineri sau luni focarele ar putea fi incluse. Dar ar putea fi optional pentru DSP-urile teritoriale sa ia in calcul aceste focare”, a zis Mischie.

 

El a adăugat că i-a solicitat prefectului Capitalei ca restaurantele să funcţioneze până la

 

"Nu există o justificare pentru care restaurantele ar trebui să fie închise. Pentru acest lucru, am solicitat desprinderea restaurantelor de coeficientul de 3 la mie şi funcţionarea lor la 30% din capacitate în interior şi cu restricţiile cunoscute pe terasă, până în momentul unui lockdown complet, dacă va fi cazul vreodată, şi al doilea lucru pe care l-am solicitat prefectului este să transmită reprezentanţilor Guvernului că industria are nevoie de deblocarea plăţilor pe măsura privind 20%. Am reamintit că, astăzi, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, HORA are depusă o acţiune prin care contestă deciziile Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la Curtea de Apel a Municipiului Bucureşti. HORA are iarăşi o acţiune prin care contestă hotărârile de Guvern prin care sunt impuse restricţii industriei HoReCa", a spus Daniel Mischie, la ieşirea de la întrevederea avută, miercuri, de reprezentanţi ai HoReCa cu prefectul Capitalei.

 

În ceea ce priveşte penalizarea celor care încalcă restricţiile, Mischie a spus că există o propunere făcută de Prefectura Capitalei, care le va fi transmisă în perioada următoare.

 

"Cert este că dorim să evităm abuzurile, pe de o parte, pe de altă parte dorim să evităm încălcările flagrante. În acest sens, pentru încălcări repetate sau încălcări flagrante practic se va putea ridica autorizaţia de funcţionare temporar", a spus Daniel Mischie.

 

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro