A fost confirmat primul caz de infectare în rândul elevilor, de la reluarea cursurilor în clase. Este vorba de un copil de la Şcoala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

 

Elevul infectat este de la Şcoala Gimnazială Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei. În clasă sunt 28 de copii.

 

Din efectivul de 28 de elevi, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru şcoala online şi în semestrul al doilea.

 

Elevii au fost la şcoală doar luni şi marţi. De ieri au rămas acasă şi vor face ore online în următoarele două săptămâni.

 

La începutul săptămânii, bunica unei eleve a fost testată pozitiv la COVID-19, apoi marţi a fost confirmată şi eleva de la clasa a II-a. Din informaţiile Digi24, testarea copilului nu s-ar fi făcut în şcoală, iar de marţi eleva nu a mai mers la ore, iar marţi seară, părinţii celorlalţi copii au fost înştiinţaţi de conducerea instituţiei de învăţământ să nu mai vină la cursuri de miercuri.

 

Florin Cîţu, după revenirea elevilor la şcoală: Părinţii să fie responsabili. Fără implicarea lor, acest lucru nu se poate face

Elevii au început şcoala de luni, în cele trei scenarii prezentate de autorităţi. Florin Cîţu a transmis în cursul dimineaţii un mesaj părinţilor şi profesorilor. „Fac un apel către părinţi: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro