Elevii şi profesorii ar putea fi chemaţi la şcoală şi sâmbăta, a declarat ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Europa FM. Acesta susţine că toate unităţile de învăţământ din ţară vor avea nevoie de activităţi remediale, după perioada în care orele s-au desfăşurat exclusiv online. Ministrul spune că aceste cursuri suplimentare vor fi făcute în afara orelor din semestrul al II-lea şi, prin urmare, atât elevii, cât şi dacălii vor fi nevoiţi să petreacă mai multe ore la şcoală pentru recuperare.

 

„Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli”, a arătat ministrul.

 

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educaţie remedială, a precizat ministrul. Sorin Cîmpeanu spune că au fost identificate deja fondurile necesare: este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene.

 

Deocamdată, de luni, 11 ianuarie, elevii revin din vacanţa de iarnă şi reiau cursurile online.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna aceasta că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea şcolilor, astfel că elevii vor începe semestrul al doilea pe 8 februarie în bănci, dacă situaţia epidemiologică o permite. Acesta a precizat că va exista şi un calendar de recuperare a materiei.

 

Şi profesorul Mircea Miclea, fost ministrul al educaţiei, vorbea despre necesitatea unor cursuri remediale, pentru recuperarea materiei pierdute. El spunea, în august, că pe durata verii ar fi trebuit organizate meditaţii şi cursuri de recuperare a materiei pierdute în anul şcolar precedent, când semestrul al doilea s-a desfăşurat luni de zile exclusiv online.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro