Vine frigul în România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu. Este alertă în mai multe judeţe din ţară

Veşti proaste pentru români. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă în patru judeţe din sud şi est, dar şi de vânt puternic în cinci judeţe situate în nordul, centrul şi estul ţării.

În acelaşi timp, luni dimineaţă, ANM a emis mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsoare pentru zonele montane din zece judeţe situate în centrul, sudul şi sud-vestul ţării

Potrivit meteorologilor, în zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 120 – 130 km/h, dar şi ninsoare.

De asemenea, în zonele montane din judeţele Alba, Braşov şi Sibiu, vântul va depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.