Autoritatea europeană a emis o serie de proiecţii pe ţări, privind evoluţia pandemiei atât ca număr de cazuri noi, cât şi ca număr de decese şi situaţia internărilor în spitale, până pe 25 decembrie.

 

Centrul European pentru Controlul Bolilor arată că, în ciuda restricţiilor zonale impuse de ţara noastră, numărul cazurilor noi nu va scădea considerabil până la Crăciun. Ieri au fost raportate 9.005 cazuri noi.

 

La capitolul decese cauzate de COVID-19, curba este de asemenea ascendentă. România se confruntă şi cu o supraaglomerare a spitalelor, iar în ultimele patru zile, numărul deceselor zilnice a variat între 130 şi 171 de victime.

 

Ieri, numărul internărilor la ATI a urcat din nou, până la 1.226, iar din predicţiile autorităţii europene reiese că acest bilanţ nu va scădea în viitorul apropiat, ci dimpotrivă.

 

Potrivit raportului sunt şi alte ţări în care numărul cazurilor noi nu va scădea, precum Bulgaria, Croatia, Danemarca, Germania, Polonia, Suedia. Pe de altă parte, în scenariul pozitiv de scădere a numărului de noi cazuri se află, între altele, Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Franţa, Ungaria, Italia, Olanda şi Spania.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro