La Spitalul CFR din Cluj Napoca a izbucnit un incendiu, provocat de un scurtcircuit, duminică dimineaţa

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a fost alertat, duminică dimineaţa, în jurul orei 7.00, pentru a intervene. A fost nevoie de evacuarea a trei pacienţi. În saloane se aflau 11 pacienţi în momentul izbucnirii incendiului.

Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului, scrie G4Media.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă şi spumă pentru stingere incendii, o maşină de descarcerare, o autospecială cu scară şi un echipaj de terapie intensivă mobilă.  Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienţi ai spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Biriş a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienţi internaţi la Spitalul CFR.

Baia în care a izbucnit incendiul deserva pacienţii din secţia Interne, din mai multe salaoane, iar accesul se făcea din hol. 11 pacienţi se aflau in saloane, în momentul izbucnirii incendiului.

O parte din imobilul în care funcţionează Spitalul CFR a fost construit încă din 1884. În 1918, imobilul funcţiona ca policlinică a căilor ferate maghiare.

În 1919 clădirea a intră în posesia statului român, care a amenajat-o pentru a  îndeplini funcţia de policlinică. Din 1945, aceasta a funcţionat ca Spital al Căilor Ferate Române.

Deşi clădirea este veche, improprie, Spitalul Universitar Cai Ferate Cluj-Napoca acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie sau diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, medicină internă, nefrologie, neonatologie, neurologie, oncologie medicală, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie , oftalmologie, ortopedie şi traumatologie, otorinolaringologie, urologie, anatomie patologică, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.