Cătălin Denciu va intra în istorie ca fiind eroul care a salvat mai multe vieţi în incendiul de la secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ. Din păcate, nu se află într-o stare foarte bună.

 

Într-o intervenţie televizată la Digi24, ministrul Sănătăţii a oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a medicului care şi-a riscat viaţa la Piatra Neamţ. Din păcate, deşi a fost transferat în Belgia, starea lui de sănătate nu este deloc optimistă. Nu ajută nici faptul că s-a infectat cu coronavirus, a doua oară. Prima oară a fost bolnav în luna aprilie a acestui an. S-a vindecat atunci şi a început să doneze deseori plasmă.

 

”Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iaşi, la Bucureşti, Floreasca şi Bagdasar-Arsenie, şi la Timişoara. Dar reevaluarea la Floreasca, dimineaţa când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafaţa corporală de gradul 2, A2, B şi 3 şi suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Şi atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.”, a răspuns Nelu Tătaru când a fost întrebat de ce a fost nevoie să fie transferat în Belgia.

 

Testul pozitiv de Covid-19 i-a ieşit lui Cătălin Denciu la spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost transferat de la Piatra Neamţ şi i-a fost făcut un test de tip Real Time PCR. ”El suferit de infecţia cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut şi un IgG de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecţie cu SARS-CoV-2, să o avem şi ca răspuns zilele următoare.”, a explicat ministrul.

 

Rămâne să vedem cum progresează starea de sănătate a medicului român internat acum în Belgia. Prea multe detalii nu se cunosc despre modul în care funcţionează tratamentul administrat acolo.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro