Cel puţin 10 persoane au murit, astăzi, în urma incendiului produs pe secţia de ATI de la Spitalul din Piatra Neamţ, şi alte 7 sunt în stare gravă. Potrivit primelor informaţii, doctorul care era de gardă în momentul producerii incidentului a încercat să evacueze pacienţii, scoţând pe braţe 8 oameni. Potrivit SMURD, medicul a suferit arsuri pe 40% din corp şi este în stare gravă.

Zece oameni, bolnavi Covid în stare critică, şi-au pierdut viaţa, într-un incendiu violent produs pe secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamţ.

Potrivit primelor informaţii, medicul de gardă a scos pe braţe 8 dintre victime, cu riscul propriei vieţi. Acesta a suferit, însă, arsuri pe 40% din supravaţa corpului

„Din dorinţa lui se a salva cât mai multe vieţi, s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din salonul alăturat. A încercat să intervină şi unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat, la Realitatea PLUS, managerul spitalului, Lucian Micu.

În momentul de faţă, nu se ştie dacă decesele au fost cauzate de incendiu sau de deconectarea de la aparatele de oxigen. Potrivit unor surse, medicul va fi transferat la un spital din Bucureşti.