Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, a fost ridicat din casă de mascaţi şi e acuzat că e şeful unei uriaşe reţele de proxenetism.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 23 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Din datele existente s-a stabilit, în esenţă, că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane şi proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenţii persoanei mai sus-menţionate), în timp ce se afla deţinut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi au folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia.

Sub coordonarea liderului, care este, conform unor surse judiciare, Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism şi în secundar în şantaj (consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie). După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia), şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme (chiar şi unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă. În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

Alex Bodi, investiţii în imobile în ţară şi în străinătate În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt, dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).

O mare parte din sumele de bani obţinute astfel de membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din ţară şi din străinătate. Liderul grupării obişnuia să perceapă victimelor taxe de protecţie pentru desfăşurarea unor activităţi licite/ilicite, “locotenenţii săi” recurgând, deseori, la şantaj pentru colectarea acestora.

Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de acesta. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane, printre ele şi Alex Bodi, care a fost ridicat din casă, dis-de-dimineaţă!