Şeful DSU, Raed Arafat, a susţinut o conferinţă de presă în care a detaliat noile măsuri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Secretarul de stat a precizat că creşele şi after school-urile rămân deschise, o măsură menită să permită părinţilor să meargă la serviciu.

 

„Ne aflăm într-o situaţie dificilă şi e nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi. Fiecare persoană poate participa la limitarea impactului acestui virus. Fiecare dintre noi poate să fie parte din acest efort. Măsurile sunt menite să reducă impactul virusului. Portul măştii generalizat este una dintre măsurile care ar trebui să reducă răspândirea virusului. Oriunde suntem în spaţiu deschis trebuie să purtăm masca. Această măsură dacă este respectată va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului”, a adăugat Arafat care a precizat că măsurile vor fi reanalizate peste 30 de zile.

 

Şeful DSU a precizat că guvernul urmează că achiziţioneze echipamente în valoare de 67 de milioane de euro, necesare pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid (ventilatoare pentru ventilaţie non-invazivă, sisteme de livrare oxigeno-terapie în flux mare, 3 milioane de teste rapide antigen, concentratoare de oxigen care ne permit să creştem capacitatea de oxigen, zece milioane de seringi, 50 de milioane de măşti chirurgicale).

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, anunţate de Preşedintele Iohannis înainte de şedinţa de guvern de joi seara. Grupul de Comunicare Strategică a publicat vineri noapte lista integrală a măsurilor. Astfel, masca devine obligatorie pe tot teritoriul ţării, circulaţia persoanelor va fi restricţionată după ora 23, şcolile şi grădiniţele îşi vor desfăşura activitatea online, munca de acasă devine obligatorie atât pentru instituţiile de stat, cât şi pentru cele private, acolo unde acest lucru este posibil, iar în companiile unde acest lucru nu este posibil se va lucra în mai multe schimburi, magazinele se închid la ora 21, petrecerile sunt interzise.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro