Cele mai frecvente simptome pentru infecţia COVID-19 sunt febra, durerea de cap, tusea, durerile musculare, însă un asistent medical din Australia a mai descoperit un semn al constractării .

Un asistent medical din Australia a dezvoltat un simptom mai puţin obişnuit, care l-a făcut să se gândească la infecţia cu . Şi-a făcut testul şi a avut dreptate, potrivit nzherald.com.

„A identificat că are dureri abdominale, care nu sunt considerate în mod normal un simptom de , dar a fost inteligent şi şi-a dat seama că ar putea fi de fapt un simptom. Şi-a făcut testul şi a ieşit pozitiv'
, a declarat Steven Miles, Ministrul Sănătăţii din Australia.

În urma acestui caz, cercetătorii din Franţa au descoperit mai mulţi pacienţi care au venit în spital cu dureri abdominale acute şi erau bolnavi de .

Un studiu realizat de Universitatea din sudul Californiei şi publicat în Frontiers in Public Health spune că febra este cel mai probabil primul simptom, urmat de o tuse şi apoi dureri musculare.

Următoarele cel mai probabil să apară sunt greaţa şi / sau vărsăturile şi diareea, potrivit The Telegraph.

„Traiectul GI superior (adică greaţă / vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în , care este opus MERS şi SARS', au scris oamenii de ştiinţă citaţi de gandul.ro.