Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteorologică de caniculă. Este cod galben pentru aproape jumătate din ţară.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 28 iulie, ora 12:00 – 30 iulie, ora 20:00

Fenomene vizate: disconfort termic;

Zone afectate: conform textului;

 

În intervalul menţionat, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în regiunile extracarpatice.

 

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie şi podiş din sudul şi estul ţării şi local din vest.

 

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: miercuri şi joi (29 şi 30 iulie)

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat;

Zone afectate: conform textului şi hărţii;

 

În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) şi joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri şi local joi, se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depăşind pragul critic de 80 de unităţi, iar în cursul nopţilor temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopţi tropicale).

 

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net