Preşedintele a anunţat decizia la finalul unei şedinţe cu premierul, vicepremierul Turcan, şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne. A participat şi şeful DSU, Raed Arafat. Iohannis a mai spus că va insista, în cadrul summitului Consiliului European de vineri, pentru ca România să primească un sprijin consistent care să susţină măsurile de revigorare economică.

 

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

  • Situaţia epidemiologică NU este bună. Aţi văzut că am avut şi astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, foarte mult!
  • Dragi români, vă spun trei lucruri: protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii. Purtaţi masca, păstraţi distanţa! Respectaţi normele!
  • În aceste condiţii în care nu doar că nu scade numărul, ba creşte iarăşi, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, dar nici noi relaxări.
  • În acest context dorim să continuăm măsurile pentru revigorare economică. Guvernul pregăteşte noi acte normative, care pun în practică acest program. E extrem de importantă după această perioadă complicată.
  • Discuţia pe care o voi avea vineri e tot legată de asta, la Bruxelles în Consiliul European, unde e important ca România să obţină o sumă consistentă.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro