Ministrul Sănătăţii a negociat aproape 7 ore, în Senat, noua lege a carantinării şi izolării.

 

Ministrul Sănătăţii a anunţat că românii din străinătate care vin din zonele roşii vor sta, în continuare, în carantină, iar cei care nu vor respecta carantina, vor fi amendaţi. Dacă vreunul dintre cei care vor încălca perioada de carantinare va infecta vreo altă persoană, prin ieşirea în public, va răspunde penal pentru fapta sa.

 

„Românii care vin din zonele roşii din străinătate intră în carantină, nu pot refuza, dar pot contesta. Copiii rămân în cadrul familiei cu rude până la gradul 4.

 

Cine nu stă în carantină, va suporta nişte sancţiuni. Dacă vor infecta pe cineva, vor suporta consecinţele Codului Penal. Bunurile carantinate vor fi dezinfectate. Acolo unde nu se poate face dezinfectarea, se va păstra bunul până când va trece pericolul pe cale naturală.

 

Cei care aplică amenzile sunt aceiaşi din Legea 55. Vom avea stare de alertă, în continuare, cât va fi nevoie ca să oferim protecţie cetăţenilor României.”, a declarat Nelu Tătaru.

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, arată că prin noua lege a carantinării, pacienţii asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care va fi evaluat medical. „Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore . Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asiptomatici.”, a spus Nelu Tătaru.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.mgnews.ro