MEDICUL VIRGIL MUSTA, UN NOU SEMNAL DE ALARMĂ. RISCĂM SE NE ÎNTOARCEM LA CARANTINĂ

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, mulţi dintre ei s-au întors la locurile de muncă şi la alte activităţi de dinainte de pandemie, ceea ca nu a avut tocmai un efect pozitiv asupra sănătăţii. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate. În acest context, medicul Virgil Musta a vorbit despre situaţia cu care se confruntă România în prezent, dar şi despre posibilitatea de a ne întoarce la carantină.

 

MEDICUL VIRGIL MUSTA, UN NOU SEMNAL DE ALARMĂ. RISCĂM SE NE ÎNTOARCEM LA CARANTINĂ

Virgil Musta, medicul care a vindecat cei mai mulţi pacienţi de coronavirus în România, susţine că situaţia este una îngrijorătoare, având în vedere că numărul de cazuri este într-o creştere continuă şi spitalele sunt sufocate de pacienţi care au contractat virusului şi au nevoie de îngrijiri medicale. El a dat drept exemplu spitalul din Timişoara, care a ajuns la şapte pacienţi pe zi, spre deosebire de perioada în care nu se mai prezenta niciun caz.

 

În ceea ce priveşte cel de-al doilea val de coronavirus, el susţine că acesta este prezent deja în anumite zone, în sensul că acestea, după perioada critică de la început au cunoscut un interval de timp în care pandemia părea că încetase, după care cazurile de Covid-19 au izbucnit din nou, la o intensitate chiar mai mare. Medicul a declarat că există posibilitatea de întoarcere la carantină, dacă situaţia va scăpa de sub control şi numărul de cazuri va continua să crească alarmant.

 

„Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume.”, a declarat medicul

 

El le sugerează românilor să fie în continuare responsabili, să respecte cel puţin măsurile minime de prevenire şi să se gândească că, deşi suferă mutaţii, virusul este un pericol pentru toţi şi ne afectează în aceeaşi măsură, chiar dacă ei nu cunosc personal pe cineva care să se fi infectat. De altfel, este de părerea că românii sunt influenţaţi negativ şi de cei care incită la nerespectarea regulilor în ideea de a se bucura de apreciere.

 

 

 

 

sursa: www.mgnews.ro