A fost anchetă la Poliţia Locală din Bacău, după ce un echipaj a încătuşat un şofer de autobuz, pe motiv că nu purta mască şi a refuzat să se legitimeze.

 

Un trecător a filmat întreaga scenă şi i-a reproşat la rândul său unui poliţist că nici el nu purta mască sanitară.

 

Spiritele s-au încins repede şi poliţiştii au chemat în ajutor un alt echipaj. În final, atât şoferul, cât şi un martor care le-a adus injurii poliţiştilor au fost amendaţi.

 

Întreaga scenă s-a petrecut în centrul oraşului Bacău, după ce poliţiştii locali, care au făcut un control pentru a vedea dacă toată lumea respectă măsurile de protecţie, au încătuşat un şofer care nu purta mască.

 

Lucian Iftene, şeful poliţiei locale Bacău: „Acţiunea poliţiştilor locali a avut ca scop conştientizarea cetăţenilor în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie şi prevenire a răspândirii noului coronavirus în mijloacele de transport în comun”.

 

Şoferului de autobuz i s-a reproşat că a închis uşa, a prins mâna unui poliţist şi apoi a plecat mai departe. Poliţiştii au chemat în sprijin un alt echipaj şi după ce au oprit din nou autobuzul l-au amendat pe bărbat pentru că a refuzat să se legitimeze, dar şi pe un martor, pentru că le-a adus injurii.

 

Scenele filmate de un martor au fost postate apoi pe internet.

 

După anchetă, şeful serviciului de ordine publică şi evidenţă a persoanei şi-a dat demisia. Iar directorul societăţii de transport susţine că va deschide o investigaţie, pentru a stabili dacă şoferul poate fi sancţionat.

 

Tot el spune că angajatul nu vrea să comenteze cele întâmplate.

 

 

 

 

sursa: www.stirileprotv.ro